top of page

Biografi

Jag har varit verksam som sångerska i Luleå i drygt tjugo år och innan dess i Sundsvall, där jag växte upp i en musikalisk familj med tre sjungande systrar. Farmor tog oss med när hon guidade turister och vi fick sjunga längst fram i bussen för de som åkte med. Mamma spelade med oss på hembygdsföreningen och på modevisningar och alla ställen du kan tänka dig. Sen växte vi systrar ifrån mamma och kickade henne, för att spela själva. Idag arbetar jag som musiklärare på deltid och som artist och student resten av tiden.

 

Låtskrivare blev jag först efter att ha levt ett långt liv som småbarnsförälder, skilt mig och plötsligt fått massor av egentid och berättelser att dela med mig av. Många av mina vänner och min familj har inspirerat till låtskrivandet, som varit ett sätt för mig att bearbeta det som jag och vänner varit med om i livet.

 

På BDpop har jag fått möjlighet att spela in ett urval av mina låtar. I mars 2017 släpptes Kan du tänka dig, med Tomas Bäcklund (The Magnettes) som producent och med studenter från musikhögskolan i Piteå som musiker.

Singeln Borde nöjt mig gavs ut i mars 2020, med Gustav Afsahi (Emil Assergård mfl) som producent och med ett annat gäng studenter från Piteå.

 

I september 2020 släpptes den tredje singeln, Kär i tanken. I oktober singeln och videon Jag saknar dig, följd av EPn Jag ville gå, med sju låtar. Med mig på plattan är några av Norrbottens bästa musiker: Gustav själv, som både producerat och spelar bland annat all klaviatur, men också många andra instrument. Petter Olofsson, Norrbottensmusiken, på bas. Johan Petterson, Framnäs Folkhögskola, på trummor; Erik Weissglas, Musikhögskolan i Piteå, spelar gitarr precis som Rickard Johansson och David Forssander. Daniel Wikslund spelar fiol och sist men inte minst så körar Nike Sellmar på de flesta låtarna.

 

2019 gavs Ruts sång ut av Brukssånger, insjungen av Vendela Tegerstrand. Den finns även med i Brukssångers jubileumsnotbok Nära livet, som gavs ut i oktober 2020. 
Juni 2021 gavs Rus sång ut i min och Gustavs tappning.  Förhoppningen är att Ruts sång blir årets bröllopssång.

annaselleninnandugårfb.png

Veckans färsking v.35 2022

Veckans färsking v.51 2020

JAG-VILLE-GA%CC%8A-ALMBUM_edited.jpg

Från albumet Jag ville gå spelades När allt över

som Veckans färsking strax före jul 2020.

Veckans färsking vecka 12 2020

Anna Sellén debuterade 2017 med buller och bång som en av tidernas mest uppmärksammade Veckans Färsking.
Nu tillbaka med singeln Borde nöjt mig och EPn Jag ville gå.

bottom of page