top of page
  • Anna Sellén

Lyckan i en promenad

"Nu kommer jag va lycklig hela kvällen!" avslutar en väninna vår promenad, eller "walk-and-talk" som en del kallar det numera. För det gör vi, pratar och går. Inte är det tyst många sekunder på vår dryga timmes promenad.

Och visst har hon rätt! En promenad kan nästan aldrig va fel. Särskilt inte efter en arbetsdag som frestat på sinnena på olika vis. Du kanske knappt  släppt ner axlarna och ännu mindre tänkt på din andning under en arbetsdag. Kaffet, däremot, det har du inte glömt.

Jag kommer aldrig bli nån träningsguru, men en sak är säker - promenera det tror jag på som bot för det mesta. Och vänner. Kan du inte promenera med en vän så ring upp en och gå varsin promenad, men samtidigt, på varsitt håll. Snacka om att hålla distansen! Den fysiska alltså. För det är den vi ska hålla. Inte den känslomässiga.

Betraktelser och berättelser om livet - det som gör mig nyfiken, glad, det som håller mig vaken om nätterna och annat som jag funderar på. Ibland blir de en sångtext, en annan gång en krönika. En skribent med mål att roa, provocera, analysera, ställa frågor och locka till skratt. Eller kort och gott - En olagom kvinnas funderingar.


#promenad #vänner #lycklig

12 visningar0 kommentarer
bottom of page