top of page

För själen en lisa

Jag älskar alla årstider. När en är över och en ny tar fart finns ibland en släng av vemod, men sen övergår det till en intensiv kärlek där jag insuper alla fördelar med den för tillfället pågående årstiden. Det blir en lisa för själen, som balsam, en lindring av eventuella bekymmer just då den pågående årstiden är då den ska. En iskall sommardag uppskattas därför inte alls. Inte heller en vårliknande dag mitt i smällkalla vintern, med blida och regn. Nej tack! Det ska va den årstid som är och då mår jag toppen. För tillfället är det löven på både träden och backen som gör mig extra glad. En lönn som syns från flera fönster i mitt hus, har just nu blad i både grönt, gult och orange. Hösten är som starten på nåt nytt och det är nog mer som ett nytt år för mig än vad första januari är. Då jag ett par dagar i veckan arbetar som lärare finns ännu större anledning att dela in året på så vis, så att det synkar med skolåret. Alltså har vi just börjat om, vilket känns så skönt. Nya blad, oskrivna. Nya rutiner, nya elever, idag några nya instrument till musikverksamheten på mellanstadiet. Men också ny musik. I helgen hade jag mina systrar och min mor på besök, vilket nog aldrig hänt tidigare, då vi bor långt ifrån varandra. Den yngsta av systrarna stannade efter att de andra åkt hem och vi passade på att skriva en hit, då vi ändå som omväxling var på samma plats och dessutom utan våra barn. För själen en lisa. Den ska ni få höra framöver, men ni får vänta lite, för den måste först spelas in och den är tänkt som ett tävlingsbidrag i en tävling jag missat i flera år. Innan dess, medan ni väntar på vår hit, föreslår jag att ni lyssnar på Saras nysläppta, helt pinfärska skiva Visameblues, som jag hade äran att vara med på i somras, både sjungandes och spelandes gitarr på en av låtarna. Lyssna på Sara Frigell och jag törs lova att du inte bli besviken. Framför allt ska du lyssna på Sally, som handlar om mig. Lite stolt kan ju en storasyster få bli över den rejäla duschen av komplimanger som den innebär. Sally och Sara kallar dom oss Det är hon och jag bara, hon är som min boss Den bästa i världen, jag gillar det helt och fullt Jag är gärna med på färden med Sally som min konsult Här hör du Sally https://youtu.be/LK_kk3i7GTM

27 visningar0 kommentarer
bottom of page